Επιλογές για κράτηση αεροπορικών εισιτηρίων

Επιλογές για κράτηση αεροπορικών εισιτηρίων

Κατά την διάρκεια των τελευταίων ετών η αεροπορική βιομηχανή έχει αυξηθεί κατακόρυφα και έχει κάνει αρκετά βήματα προς τα εμπρός.Πολλοί νέοι αερομεταφορείς χαμηλού κόστους έχουν προκύψει την τελευταία δεκαετία και προσφέρουν αρκετά φθηνά αεροπορικά εισιτήρια προς όλους τους δημοφιλείς προορισμούς και όχι μόνο. Πλεόν για όλα τα εγχώρια και όχι μόνο ταξίδια, υπάρχουν άφθονες επιλογές αεροπορικών εταιρειών που προσφέρουν αεροπορικά εισιτήρια στο budget κάθε ταξιδιώτη. Στις μέρες μας δεν είναι αδύνατο ένα ταξίδι με αεροπλάνο – ίσα ίσα που έχει γίνει το πιο προσιτό και οικονομικό μέσα για ταξίδια.

Εκτός από τις δραστικές αλλαγές στον κλάδο των αερομεταφορών, η ανάπτυξη της κινητής τεχνολογίας έχει κάνει τα πράγματα στις κρατήσεις ακόμα πιο εύκολα. Το διαδύκτιο διευκολύνει την αγορά και την κράτηση στα αεροπορικά εισιτήρια και η όλη διαδικασία γίνεται χωρίς κάποιο travel agency γραφείο ή κάποιον τουριστικό πράκτορα. Ο οποιοσδήποτε μπορείτε να αναζητήσει και να κλείσει άμεσα από τον καναπέ του, τα αεροπορικά εισητήρια που τον ενδιαφέρουν. Όπως προείπαμε και στην έναρξη της παραγράφου, η ανάπτυξη της κινητής τεχνολογίας έχει δώσει νέες λύσεις στους ταξιδιώτες καθώς όλες οι κρατήσεις μπορούν να γίνονται πλέον από το κινητό τηλέφωνο!

Το online marketing κατέχει σημαντική θέση στις δαπάνες των αεροπορικών εταιρειών αλλά και των ταξιδιωτικών γραφείων. Πλέον όλες οι κρατήσεις γίνονται διαδικτυακά από τους πελάτες – έτσι οι αεροπορικές εταιρείες συνεργάζονται στενά με τον OTA ο οποίος στην συνέχεια “μοιράζει” τα δρομολόγια και τα κοστολόγια στα ταξιδιωτικά γραφεία κι αυτά με τη σειρά τους στους πελάτες τους. Οι online μηχανές αναζήτησης ψάχνουν τα φθηνότερα αεροπορικά εισιτήρια για τα δρομολόγια που θα επιλέξει ο πελάτης και τα εμφανίζουν άμεσα στην οθόνη τους. Όλες αυτές οι ιστοσελίδες με online booking προσφέρουν αναλυτικά δρομολόγια με βάση την ημερομηνία αναχώρησης και επιστροφής.

Επίσης, τα online ταξιδιωτικά γραφεία προσφέρουν τακτικά προσφορές και φτηνές τιμές κατά την διάρκεια του έτους ειδικά σε low season. Ακόμα, οι τακτικοί πελάτες ενός γραφείου λαμβάνουν έξτρα έκπτωση για αρκετές πτήσεις τους, εφόσον πετούν συχνά.

Mobile εφαρμογές

Στις μέρες μας υπάρχουν διάφορες mobile εφαρμογές που σκοπό έχουν να κάνουν την ζωή στις κρατήσεις πιο εύκολη. Ο χρήστης-ταξιδιώτης εισάγει απλά το αεροδρόμιο αναχώρησης, την πόλη προορισμού και τις ημερομηνίες που θέλει να πραγματοποιήσει το ταξίδι του. Το σύστημα εμφανίζει αυτόματα όλες τις διαθέσιμες πτήσεις – απευθείας και με ανταπόκριση – και αμέσως όλα τα αεροπορικά εισιτήρια – από το φθηνότερο στο ακριβότερο. Ειδικά για φθηνά αεροπορικά εισιτήρια εξωτερικού που ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και οι τιμές έχουν μεγάλες διακυμάνσεις, αξίζει μια τέτοια εφαρμογή να βρίσκεται στα κινητά όλως των ταξιδιωτών!