Εξοπλισμός και α’ ύλες παγωτού

Εξοπλισμός και α’ ύλες παγωτού

Θέλετε να προσφέρετε ποιοτικό και φρέσκο παγωτό στο κατάστημά σας; Είναι πλέον πολύ εύκολο και σίγουρα θα βγείτε αρκετά σοφότεροι μετά την ανάγνωση του παρακάτω άρθρου! Η τεχνολογία του παγωτού έχει προχωρήσει πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα να βρίσκουμε ποιοτικά πράγματα(εξοπλισμό παγωτού,παγωτομηχανές,α’ ύλες,μίγματα παγωτού,κτλ) σε πολύ υψηλή ποιότητα και με αρκετά χαμηλή τιμή.

Παγωτομηχανές

Οι παγωτομηχανές είναι το κύριο μηχάνημα για την παραγωγή του παγωτού. Είναι ένα από τα συστατικά της παραγωγικής διαδικασίες για να έχουμε το τέλειο αποτέλεσμα στο τελικό προϊόν. Οι παγωτομηχανές χωρίζονται σε διάφορες κατηγορίες όπως οι μηχανές παγωτού για παραγωγή παγωτού, οι μηχανές soft ice για παγωτό χωνάκι,κ.α.
Θα αναλύσουμε σ’αυτό το άρθρο τις παγωτομηχανές για παγωτό χωνάκι – soft ice.

Οι συγκεκριμένες παγωτομηχανές είναι πολύ εύκολες στη χρήση τους και δεν απαιτούν ιδιαίτερες γνώσεις για την χρήση και την συντήρησή τους. Αυτές οι παγωτομηχανές παράγουν παγωτό μηχανής – μαλακό – , άμεσα και φρέσκο όταν ζητηθεί από τον πελάτη! Η πιο δημοφιλής κατηγορία παγωτομηχανών είναι οι μηχανές με 2+1 γεύσεις (κρέμα-σοκολάτα & ανάμεικτο). Αυτές οι παγωτομηχανές παράγουν 2 διαφορετικές γεύσεις με διαφορετικό μίγμα και μια ανάμειξη αυτών των 2 που βγαίνει αυτόματα!

Οι μηχανές παγωτού χωρίζονται σε αερόψυκτες και υδρόψυκτες. Την καλύτερη απόδοση την έχουν οι μηχανές που ψύχονται με νερό(υδρόψυκτες). Μεγάλη ποικιλία υδρόψυκτων θα βρείτε στις παγωτομηχανές gelmatic.

Πέρα από τον παραπάνω διαχωρισμό, οι παγωτομηχανές χωρίζονται επίσης σε επιδαπέδιες και επιτραπέζιες. Η μεγαλύτερη διαφορά τους είναι α) στο μέγεθος και β) στην απόδοσή τους(συνήθως). Οι επιτραπέζιες παγωτομηχανές καταλαμβάνουν λιγότερο χώρο – ακουμπάνε πάνω σε πάγκο – και έχουν μικρότερο βάρος. Αντίθετα οι επιδαπέδιες παγωτομηχανές καταλαμβάνουν μεγαλύτερο χώρο – όμως εύκολα μετακινούνται με τα ροδάκια που έχουν και επίσης λόγω μεγαλύτερου χώρου, χωράνε μεγαλύτερο κομπρέσσορα που αυτό τους δίνει τη δυνατότητα για μεγαλύτερη παραγωγή παγωτού.

Μίγματα παγωτού

Πέρα από την παγωτομηχανή που θα πρέπει να είναι ένα ποιοτικό μηχάνημα για το όσο πιο τέλειο παραγώμενο προϊόν, τα μίγματα παγωτού παίζουν εξίσου σημαντικό ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα. Μπορείτε να βρείτε μίγματα παγωτού φθηνά με πολύ φθηνές α’ ύλες και συστατικά, τα οποία όμως θα σας αποφέρουν ένα φτωχό και όχι ωραίο τελικό αποτέλεσμα στο προϊόν. Έτσι σίγουρα δεν θα έχετε ευχαριστημένους πελάτες στο κατάστημά σας. Σας προτείνουμε να χρησιμοποιείτε πάντα τις καλύτερες α’ ύλες για ένα ποιοτικό και ανώτερα γευστικό παγωτό. Τα μίγματα παγωτού για soft ice συνήθως γίνονται ανάμειξη με γάλα ή/και νερό. Ειδικά όσα γίνονται με φρέσκο γάλα, έχουν και το καλύτερο αποτέλεσμα για τον πελάτη.

Επενδύστε στην ποιότητα – είναι κάτι που θα εκτιμηθεί από τους πελάτες.